I måndags kväll hade vi gäster på besök och eftersom vi låg förkylda när det var våffeldagen i slutet av mars kände vi att detta var vårt tillfälle att ta igen den “missade” dagen. För några månader sedan var jag ute på ett studiebesök neråt Värnamo på ett våffelcafé där vi blev serverade matvåfflor. Det var riktigt gott och “påläggen” kunde variera stort. Det var första gången jag åt matvåfflor och jag blev glatt överraskad!

I måndags kväll gjorde vi därför en stor våffelsmet, köpte hem kräftstjärtar, god skinka, rödlök, crème fraîche, kvisttomater samt paprika. Detta skar vi upp i småbitar och la i små skålar, därtill gjorde jag en stor fruktsallad, tinade upp frusna bär, vispade grädde och tog fram jordgubbssylt och snart var även efterrätten klar!

Våfflorna uppskattades både av vuxna och barn och det blev inte mycket över. Vill man endast servera matvåfflor kan man även lägga i spenat i smeten eller något annat gott. Matvåfflor är helt enkelt ett riktigt trevligt alternativ till vanliga efterrättsvåfflor och en enkel bjudrätt. Visst ser det trevligt ut?Image

Advertisements