När man inte har lust att åka till affären för att handla till middagen kan man göra en vegetarisk matpaj, något som alltid går hem. Titta i kylen vilka grönsaker du har. Oftast räcker det med lök, vitlök, svamp, morötter och kanske broccoli. Har du öven squash, paprika och färsk spenat kan du lyxa till det riktigt ordentligt. Gör ett pajskal bestående av smör, mjöl och vatten. Jag brukar byta ut en del vetemjöl mot grahamsmjöl för att få degen lite grövre. Stek upp de grönsaker du hade i kylen, blanda i turkisk yoghurt eller crème fraîche och krydda efter behag. In med pajskalet i ugnen på ca 200 grader i 15 min. Under tiden kan du antigen göra en äggstanning eller endast riva ost. Häll i de varma grönsakerna du haft i stekpannan i det förgräddade pajskalet. Slå över äggstanningen eller osten och grädda i ca 20 min. Servera med en sallad och middagen är räddad.

Lycka till!

Advertisements