I fredags hade vi strömavbrott här. Det varade från ca klockan fem på eftermiddagen till 23.00. Helt plötsligt fick man vara försiktig med att öppna kylen och frysen. Det blev väldigt mörkt och tyst och inget internet fungerade. Vi hade inte hunnit äta middag och plötsligt kom frågan: Vad äter vi till kvällsmat nu? Jag kan erkänna att känslan av att åka iväg och köpa en pizza smög sig på väldigt fort men samtidigt tyckte vi det kändes onödigt. Vi fick helt enkelt bli lite uppfinningsrika. Vad gjorde de förr i tiden när strömmen gick och det inte fanns pizzerior eller matbutiker som var öppna till 22.00? De letade i skafferierna och skrapade ihop vad huset förmådde. Detta gjorde vi också. Vi hittade lite tonfisk, morötter, svamp, schalottenlök, crème fraîche, sweet chili, majs, blomkål, oliver och körsbärstomater. Detta hackade vi upp och rörde ihop. Vi kryddade med salt, peppar och färska örtkryddor som vi hade i landet och vips var middagen fixad. Det kanske inte låter särskilt gott men jag kan verkligen intyga att det var både gott, fräscht och enkelt.

Så nästa gång strömmen går eller ni verkligen inte vet vad ni ska äta till middag. Leta i skafferierna och ta reda på vad huset förmår!

Advertisements