Förra lördagen kom min kära dalkullavän Marit ut med en fantastiskt god chokladkaka. Vi hade röjardag här på landet och fyllde upp våra odlarland med jord, krattade löv och staplade ved. Marit stod för fikat och receptet på denna otroligt goda chokladkaka hade hon fått av sin syster Amanda. Det är inte ofta jag skriver ut ett helt recept med exakta mått men denna gång blir det så, allt för att ni också ska kunna baka och göra “Systrarna Roddars chokladdröm” som jag nu kallar kakan. Tydligen är det Lisa Lemke och Tommy Myllymäki som gjort den från första början, bara det visar på kvalité. Vad jag minns så hade Marit mörk mintchoklad istället för endast mörk choklad vilket jag föredrar.

Njut av denna kaka med en klick grädde på toppen. En chokladdröm till helgfikat helt enkelt!

Trevlig helg!

Image

Ingredienser

Kladdkaka med kaffe och romgrädde

4 st ägg 
2 dl socker 
200 g smör 
200 g mörk choklad 
1.5 dl kakao 
1 krm salt 
3 msk starkt kaffe 
2 dl vispgrädde 
1 msk rom

Gör så här

1. Kladdkaka med kaffe och romgrädde
Sätt ugnen på 185 grader. Vispa snabbt ihop ägg och socker.

2. Smält smör, tillsätt choklad och blanda ihop tills chokladen smält

3. Tillsätt chokladsmöret i äggvispet och blanda till en smet.

4. Blanda ned kaffe, salt och kakao i smeten, häll upp i smord springform och baka kakan i 15 minuter, kyl ned din kladdkaka innan du serverar den.

5. Vispa grädden och smaksätt med rom.

6. Servera din kladdkaka med grädden.

Advertisements