I onsdags var vi i Helsingborg och hälsade på Ulrica med familj. Det var en kanondag med strålande sol och klarblå himmel. Ullis hade förberett fika och köpt de godaste gräddbullarna jag någonsin ätit. Det är ett danskt företag som gör gräddbullarna från grunden och smaksätter dem med alltifrån mocca till lakrits och dajm. Det finns en butik i Malmö och en på köpcentret Väla i Helsingborg en så länge. När vi hade fikat klart och fått i oss lunch tog vi en långpromenad in till stan och sedan längs havet. Det var fantastiskt att få andas lite havsluft igen, det är nog det jag saknar mest med skåne faktiskt. Vi slog på stort och köpte varsin kulglass från Sia och jag provade en ny smak; ekologiskt äpple och kanel samt en kula med smak av nötter. Det smakade riktigt fint i solskenet och Ullis son Ludvig återvände snabbt den tomma bägaren till att samla stenar i. På vägen hem genom stan gick vi via en affär som hette Lakritsboden och som specialiserat sig på lakrits. Jag blev som barn på nytt när jag botaniserade i denna affär med lakrits i alla former. Jag kan verkligen rekommendera ett besök där för den såväl lakritsbitne samt nybörjaren. De har något för alla. Med mig hem fick jag förutom god isländsk lakrits en lakritsrot att tugga på. Det ska tydligen vara bra för tänderna och innan tandborstarna fanns använde man denna. Det sades även ha någon antibakteriell verkan i munnen, trott eller ej, i afton provar jag det till mitt kvällste. En riktigt lyckad trip med god mat och nya smakupplevelser som avslutades med varma mackor innan avfärd.

Helsingborg är helt klart en matstad att räkna med och fler besök kommer jag göra dit i detta avseende. Sedan är det ju ett plus att jag har en nära vän där som känner mig väl och visade mig till de bästa ställena:) Tack Ullis, det gör vi snart om!

ImageImageImageImageImageImage

Advertisements