En riktigt god middag tillsammans med människor jag tycker om är fest för mig. Adderar man dessutom till ett glas vin och lägger middagen mitt i veckan är lyckan ett faktum. När jag var student fanns det något som hette något i stil med “Onsdagspuben”. Jag minns att man träffade kursarna mitt i veckan och tog en öl och pratade om tentaångest, det senaste träningspasset eller livet i stort. Det var så avkopplande och välbehövligt när man som mest kände att man sprang omkring i det där ekorrhjulet. Jag tycker det känns som många av oss lever för helgerna och kan själv känna igen mig i det resonemanget men tycker det är så otroligt tråkigt. För veckodagarna är garanterat fler än helgdagarna och det finns ett utryck som heter:  “Sätt guldkant på tillvaron”. Att “Sätta guldkant på tillvaron” kan vara precis så enkelt som att laga en god middag och avnjuta med någon man tycker om till att mitt i veckan gå ut och ta en öl med en vän eller gå och lyssna på en föreläsning man inte tänkt sig. Bryta av och göra något man inte brukar för att få tid för eftertanke och reflektion. Det är tydligen då de bästa idéerna föds. Idag har det varit fest för mig. Vi gjorde en festmåltid på svensk/ekologisk lövbiff ihop med en potatisgratäng och sallad. Till det drack vi ett glas rött vin, tände tre stearinljus och satt och njöt över den goda maten. Svårare än så behöver det inte vara för att få till en fest mitt i veckan!

Advertisements