Underbara Quesadillas! De går att variera i all oändlighet och just nu är det olika vegetariska alternativ inom denna härliga mexikanska maträtt som går varma här hemma. Tveksamt om det finns någon enklare och godare snabbrätt som kan klå dem, jag tror knappast det! En annan positiv fördel är att de ofta uppskattas av de små. Här kommer mitt favoritrecept just nu:

Vegetariska bönquesadillas

Skölj och mosa en burk kokta bönor (valfri sort, jag har använt Kidneybönor).

Blanda dem med 3 dl riven stark ost och

2 dl majskorn

Hacka en vitlök (och möjligen lite mildare chilli)

8 stora tortillabröd

Lägg röran på halva tortillabrödet. Vik över den andra delen. Häll rapsolja i en stekpanna och stek dem tills de fått fin gyllenbrun färg och osten har smält. Servera gärna med en quacemole, gräddfil eller tomatsalsa. Mums!

IMG_2592 IMG_2623

Advertisements