Tags

, ,

Aprilväder! Det har vi verkligen fått känna på idag. Det har regnat, snöat och haglat från alla håll och kanter. Jag var mest tacksam över att det inte haglade som värst när jag cyklade hem från stan i arla morgontimma. Det räckte gott och väl med kylan som bet i kinderna.

Fortfarande ingen bil i sikte, däremot börjar det bli en del mil i benen. I fredags fick jag en härlig vårkänsla och var tvungen att stanna och göra ett vårskrik vid min paus. Idag var det däremot inte riktigt lika roligt att cykla hem i kylan. Det är faktiskt intressant med de här cykelturerna för de har inte bara gett mig starkare ben och “gratis” träning i vardagen. De har också gett mig tid att fundera på saker kring företaget och tid att lyssna på mycket bra musik dessutom. Varje tur tar ca en och en halv timme.

Veckan rivstartades med en mötesdag. Tre möten på en och samma måndag vilket gjorde att tisdagen fick gå i långsamhetens tecken. Jag var och pratade med två studenter på JIBS om Business Branding. De skrev sin C-uppsats och ville gärna intervjua mig på engelska (!) på grund av att en av studenterna var från USA. Jag kan villigt erkänna att det var inte igår jag pratade fackengelska men jag lyckades faktiskt besvara deras frågor och de blev mycket nöjda! Därefter var jag på VY restaurang vid Södra Munksjön och träffade två andra företagare inom mitt område. Ett mycket intressant lunchmöte med god mat och fin utsikt från baren som jag skrev om tidigare i veckan. Dagen avslutades med mitt mentormöte som också gick bra. I övrigt har veckan bestått av flytten av min blogg, planerande och kontaktskapande med nya filmprojekt som jag vill genomföra. Trots att jag har många kontakter och en del möten på gång så känns det som att saker och ting går trögt just nu. Då gav cykelturen mig perspektiv ännu en gång.

Så här:

Vi har två vägval hem från stan. Det ena vägvalet innebär en väg som slingrar sig som en serpentin. Lång och seg. Det andra vägvalet innebär en kortare men mycket brantare backe. Då jag mest cyklat uppför den sega backen så bestämde mig här om dagen för att ta den branta vägen. Den var för brant och jag fick hoppa av cykeln och leda den upp för sista biten. Jag blev smått irriterad och tänkte “hur svårt kan det vara” och gick och morrade de sista metrarna. Väl uppe på toppen så slog det mig att det här scenariot kan appliceras på mitt företag. Det är bättre att ha långsiktiga projekt som jag bit för bit med envishet, hårt jobb och vilja kan nå än att sätta upp för kortsiktiga mål som jag inte når och sedan gå och sura över. Jag har ju nyss börjat cykla och ska jag fortsätta trampa runt på detta vis så kommer jag tids nog kunna cykla upp för den brantare backen också men inte än och inte nu.

Ha en fin söndagkväll!

 

 

Advertisements