Tags

, ,

Renget står som spön i backen och jag sitter inne och jobbar i morgonrock (!). Knappt att jag vågar skriva det när klockan nu passerat 13.00 men några fördelar ska man väl ha med det här jobbet 🙂 Snart får jag dock svida om för i afton ska jag in på en föreläsning med Katrin Bååth som blev årets nyföretagare 2015 och som ska berätta om hur man bygger varumärke i social medier. Spännande!

Något som är supergott att göra och dessutom känns väldigt inne just nu är sötpotatis. Sötpotatisen kommer ursprungligen från Centralamerika men odlas nu över hela världen på tropiska och varma områden med tillräcklig tillgång på vatten. Namnet sötpotatis är väldigt passande då den smakar precis som vanlig potatis fast en aning sötare. Sötpotatis pommes är supergott och hyfsat enkla att göra.

Så här:

4 pers

Skala fyra sötpotatisar

Skär dem i stavar, de ska vara ungefär lika stora

Torka av dem med hushållspapper

Lägg i en bunke och blanda med 2 msk majsstärkelse

Sprid ut dem på en plåt så att de ligger enskilt

Pensla med rapsolja

Strö över havssalt och chiliflakes

Sätt in dem mitt i ugnen på 200 grader i ca 20-30 min

Vänd dem efter halva tiden

Servera genast precis som de är eller med någon god dippsås till eller någon annan vegetarisk kompott.

Smaklig spis på denna vegetariska måndag!

 

 

 

Advertisements